Nem játék!!!!


Sokan osztottátok és szomorkodtok rajta, de a lényeg:
Fel kell nyitnunk a szemeket és elmagyarázni a kiskutyára vágyóknak azokat a dolgokat, amiket mi már tudunk, látunk, tapasztalunk. Nem csak nekünk, hanem Nektek is.
Egy korábbi posztunkból idézve:
“Meg kéne érteni, hogy a mopszok nem azért drágák, mert egy aranybányát jelentenek a tenyésztőknek, hanem azért, mert a körültekintő tenyésztés, megfelelő élelemmel való ellátás, orvosi ellátás, körülmények biztosítása, szakértelem, megmérettetések, kiállítások, szűrések bizony pénzbe kerülnek.
Az olcsóbb kutya, azért olcsóbb, mert a felsorolásból legalább egy, de inkább több tényező nyilvánvalóan hiányzik és ez józan paraszti ésszel bizony nagyon egyszerűen felfogható.”
Azzal, hogy valaki pénzt ad satnya, sajnálatraméltó kiskutyákért, mert nyilván megszakad a szíve, illetve azért, mert rossz körülmények közt van tartva (többen jelentkeztek akkoriban, hogy vásároltak a kiskunlacházi nőtől. Ahogy megtudtuk a mezőőrtől, nála 70!!!! kiskutya is volt már- pont ezért, mert el tudta adni) azzal támogatja a szaporítót és mivel keresletet támaszt, így sajnos lesz kínálat is.
Mi nem skandáljuk fennhangon, hogy ne vegyenek kutyát. Vegyenek, de olyan emberektől, akik szívüket-szakértelmüket-energiájukat beleteszik abba, hogy minőségi, egészséges kiskutyáik legyenek és nem a mennyiség a cél és, hogy az összes tüzelésnél befedezzék a szukáikat.
Bizony, ha valaki kiskutyát akar, akkor a döntést készítse elő, járja körül a témát, olvasson utána a mopszoknak, fajtabetegségeknek, és jusson el magában odáig, hogy mérlegeljen. Gondolja át azt is, hogy mi van, ha már egy év múlva nem lesz együtt a párjával, mi van, ha költöznie kell stb. Felelősség, véleményem szerint olyan, mint a gyerekvállalás.
A Victorian puppy factory has SHUT DOWN (www.AnimalsAus.org/b26). But it wasn’t the authorities who forced their closure — it was you. Laws don’t protect these dogs, but you can! Here’s how:www.AnimalsAustralia.org/puppies