Mirkó és a szívféreg, egy kis fejtágítással


Mirkó és a szívféreg, egy kis fejtágítással

Ellenségünk, a szívféreg!
Mirkóról, a szívek elrablójáról a napokban bebizonyosodott, hogy szívféreg található a szervezetében.
Azért vagyunk nagyon szomorúak, mert hihetetlen jó helyet sikerült találni neki, egy fiatal páros vette őt magához. Nem fejtem ki a szívférgesség problémát magát egyelőre, ha rákerestek, találni róla rengeteg leírást.

A legfontosabb a megelőzés!
Emellett lényeg, hogy mindenkinek érdemes egy mikrofilária tesztet elvégeztetni, ami kimutatja, ha a vérben jelen vannak a férgek petéi (ekkor még két lehetőség van, vagy a bőrféreg, vagy a szívféreg petéi keringenek a vérben).

Többféle teszt létezik, később segítünk eligazodni nektek az orvosunk segítségével.
Szúnyogokkal terjed, azokból pedig elég jól állunk mostanság . Ha pozitív a teszt, akkor kell további vizsgálatokat végezni, ha negatív, akkor egy nagy sóhaj után érdemes advocate-et, milbemax-ot alkalmazni, hogy az esetleges szúnyogcsípéssel bejuttatott csúnyaságok egyből elpusztuljanak és ne tudjon felnőtt féreg kialakulni. Emberben nem él meg maga a féreg.

Jelen esetben nagy a valószínűsége, hogy felnőtt féreg van Mirkóban, hogy a szívében, vagy artériában, hol található, az nagy valószínűséggel hétfő este egy UH vizsgálat során fog kiderülni. És akkor jönnek a következő lépések és eshetőségek. Minden kezelésnél alá kell írni, hogy megeshet, hogy nem éli túl. Egyetlen kezelési módszer, ami a férget megöli, sajnos egy külföldről beszerezhető arzén tartalmú anyag, amit altatásban kell beadni és két hónapig kórházi körülmények között, 0-24 órás felügyelet alatt kell tartani, hiszen a véráramban van a féreg, bárhol embóliát, trombózist okozhat… Nem mellesleg 150 ezer forint körülinek jósolták magát az anyagot, plusz az ellátás, amit fel sem tudunk mérni.
Így arra jutottunk, hogy mivel az új gazdik máris 100 ezer forintos nagyságrendben ráköltöttek speciális vizsgálatokra, gyógyszerekre (némelyik felesleges, más orvos írta fel, nem is értjük), így nem engedhetjük el a kezüket, hanem marad Mirkó a nevünkön és ahogy tudjuk, támogatjuk őket a gyógyulás érdekében. Gondolkodunk hogyan segíthetnénk anyagilag, hétfőn az ultrahang után okosabbak leszünk. A lényeg, hogy ez a csodálatos kis lélek élje túl ezt a hercehurcát! Rendbe fog jönni!
Jelenleg az összes vele érintkező kutyánkat visszük sorban az orvoshoz, teszteljük, tesszük rájuk a megelőző szereket. Mindemellett bélférget is találtak a kakiban, úgyhogy az összes kutyánál egy soronkívüli biztonsági féregtelenítést is meg kell ejtenünk.

Előzmény:
https://www.facebook.com/mopszfajtamentes/photos/a.1496145057271443.1073741830.1495836323968983/1565779386974676/?type=3&theater

Köszönet és kitartás Mirkó befogadóinak, le a kalappal előttük!