ÖRÖKBE FOGADNÉK

Kedves Érdeklődők, leendő Álomgazdik!

Amennyiben megfogalmazódott bennetek az elhatározás és mérlegeltetek, kérünk benneteket, hogy írjatok nekünk magatokról egy bemutatkozólevelet az info@mopszmentes.hu-ra hogy minél többet megtudhassunk rólatok, és azt a környezetet (család, lakóhely…) is megismerhessük ahová a leendő új családtag kerülni fog, illetve, hogy van-e kutyás tapasztalatotok. Érdemes telefonszámot is küldeni.

A facebook oldalunkon, a „Jelenleg gondozásunk alatt álló rehabilitálódó” mappában találjátok meg az épp gondozásunkban lévő mopszainkat, a hozzájuk tartozó leírásaikkal.

Cím: https://www.facebook.com/pg/mopszfajtamentes/photos/?tab=album&album_id=1496145057271443

Kérjük nézzetek meg minden képet és olvassátok el a leírásokat, az üzenőfalon közzétett információkat!

Fontos tudnotok, hogy az érdeklődések fogadásánál a jelentkezési sorrend másodlagos, minden mentvényünknek (a neki megfelelő) ideális gazdit, családot szeretnénk megtalálni, több tényezőt kell mérlegelnünk. Kérjük minden jelentkező bizalmát ebben, mi is a legjobbat szeretnénk mind a kutyának mind a leendő gazdiknak, de ez egy bonyolult folyamat, sok-sok apró és fontos tényezővel!

A kiválasztott jelölt lehetőséget kap találkozásra, hogy személyesen is meggyőződhessünk arról, hogy sikeres lesz a későbbi együtt élés. Ezek a találkozások a leendő gazdi otthonában történnek, hiszen látnunk kell hova kerülnek kutyáink, illetve a családtagokkal, érintettekkel is egyeztetni kell a kutyatartással kapcsolatos vállalásokat!

Ehhez a protokollhoz ragaszkodunk, mert nem szeretnénk hogy vissza kerüljenek hozzánk a mentvényeink.

Elsősorban Budapest és környékén mozgunk, de természetesen vidékről is lehet jelentkezni. Vidéki utakat előzetes egyeztetés alapján csak KOMOLY gazdijelölteknél vállalunk. Ilyen esetekben a leendő gazdijelölt segítségét kell kérjük az útiköltségben, hiszen bár az autót és az időt tudjuk biztosítani, de a kutyák mentésére szánt pénzből semmiképp sem szeretnénk üzemanyag vásárlására költeni!

FONTOS!!! Csak felelősségteljes, komoly gazdik jelentkezését várjuk!

A kutya is felelősség, ahogy a gyerekvállalás, gondoskodni kell róla, ha beteg lesz, meg kell oldani az elhelyezését, ha nyaralni megy az ember, etetni, élősködőktől védeni kell és óvni az egészségét!

És persze szeretni, de ezzel nem lehet probléma 🙂

“Isten veled – mondta a róka. – Tessék, itt a titkom. Nagyon egyszerű: jól csak a szívével lát az ember. Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan. – Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan – ismételte a kis herceg, hogy jól az emlékezetébe vésse. – Az idő, amit a rózsádra vesztegettél: az teszi olyan fontossá a rózsádat. – Az idő, amit a rózsámra vesztegettem… – ismételte a kis herceg, hogy jól az emlékezetébe vésse. – Az emberek elfelejtették ezt az igazságot – mondta a róka. – Neked azonban nem szabad elfelejtened. Te egyszer s mindenkorra felelős lettél azért, amit megszelídítettél.”
Antoine de Saint-Exupéry: A kis herceg

A személyes találkozáskor megbeszéljük a továbbiakat. Az első találkozáskor SOHA nem adunk örökbe kutyát, mivel tapasztalatunk azt mutatja, hogy sokszor a hirtelen fellángolás másnapra enyhül, így mindenkitől várunk másnap egy megerősítést! Ilyenkor még mindkét fél minden kötelezettség nélkül kihátrálhat az örökbefogadásból/örökbeadásból!

Amennyiben minden rendben, a szimpátia kölcsönös a kutyus és a leendő gazdi között, pár napon belül végleg megérkezik a kiválasztott mopsz, és az átadáskor aláíródik az Örökbefogadási Szerződés. A szerződést kérésre átküldjük átnézésre, 30 nap után válik véglegessé, akkor lehet a kutyust saját névre venni, és az állatorvossal saját elérhetőségre regisztráltatni a chipet.

További kérdések esetén szívesen állunk rendelkezésre!Mivel a mentvényekkel rengeteg feladat van, orvoshoz járás, találkozások (emellett rendelkezünk munkahellyel) így kérjük a türelmeteket, igyekszünk gyorsan válaszolni.

Már több szervezet is javasolta, hogy határozzunk meg egy összeget, amit a kutyák örökbefogadási szerződésének aláírásakor el kell kérni adományként a leendő gazdiktól. Mi viszont tartjuk, hogy nem ezen múlik, így továbbra is JELKÉPES 10.000 Ft minden 10 év alatti kutya örökbefogadása nálunk.

10 évesnél idősebb kutya örökbefogadása DÍJTALAN!!!

Természetesen egy kutya költsége így is sokkal jelentősebb, hiszen az általános ellátás, chipezés, oltások, ivartalanítás, kutyánként minimum 25.000 Ft, erre rájön, hogy általában leharcolt kutyusok érkeznek hozzánk, akiknek ezen felül is vannak költségeik, a kullancs, bolha elleni védekezésről, féreghajtásról, vérvizsgálatokról (amire minden kutyánál szükség lenne), UH-ról, minőségi tápról egyebekről nem is beszélve.